2020. június 9., kedd

2020. június 8.

2020. június 8.
Technika életvitel és gyakorlat
Egy fincsi jégkrém recepttel készültem nektek, ha van kedvetek készítsétek el közösen!
Egy fincsi kis jégkrém receptet kerestem nektek levezetés kép, ha van kedvetek készítsétek el közözsen:)
Bodza jégkrém
A bodzaszörp egyik alternatívája, amely akár már kész szörpből is össze lehet dobni, csak tegyünk hozzá egy kevés mentát, mert sokkal szuperebb lesz így a jégkrém!
Bodza fagyi
A bodzaszörp egyik alternatívája, amely akár már kész szörpből is össze lehet dobni, csak tegyünk hozzá egy kevés mentát, mert sokkal szuperebb lesz így a jégkrém!
A bodzaszörp egyik alternatívája, amely akár már kész szörpből is össze lehet dobni, csak tegyünk hozzá egy kevés mentát, mert sokkal szuperebb lesz így a jégkrém!

hozzávalók 6 adag

Elkészítés
  1. A bodzavirágokat alaposan átnézzük, hogy biztosan nincs-e rajta nem kívánt élősködő, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. A bodzához adjuk a karikára vágott citromot és a letépkedett mentaleveleket.
  3. Az egészet nyakon ötjük 6 dl forró vízzel, és egy éjszakán át letakarva állni hagyjuk.
  4. Másnap átszűrjük, és egy edényben közepes lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot és mézet, majd addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad. Érdemes utána megkóstolni, hogy elég édes-e. Azt vegyünk figyelembe, hogy mivel lefagyasztjuk, így édesebbnek kell lennie, mint egy normál pohár bodzaszörpnek, mert a hideg miatt kevésbé fogjuk élénken érezni az ízeket.
  5. Ha elkészült, akkor félretesszük hűlni, és ha már szobahőmérsékletű, akkor a jégkrémformákat megtöltjük a bodzás vízzel, és mélyhűtőbe tesszük.
Fagyasztásra tökéletesek a yoghurtos poharak és ha valamilyen pálcikát dugtok bele mikor dermed megvan a fogója is (én a gyógyszertáras spatulát szoktam használni:)