hozzávalók / 6 adag
Elkészítés
- A bodzavirágokat alaposan átnézzük, hogy biztosan nincs-e rajta nem kívánt élősködő, majd egy nagy tálba tesszük.
- A bodzához adjuk a karikára vágott citromot és a letépkedett mentaleveleket.
- Az egészet nyakon ötjük 6 dl forró vízzel, és egy éjszakán át letakarva állni hagyjuk.
- Másnap átszűrjük, és egy edényben közepes lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot és mézet, majd addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad. Érdemes utána megkóstolni, hogy elég édes-e. Azt vegyünk figyelembe, hogy mivel lefagyasztjuk, így édesebbnek kell lennie, mint egy normál pohár bodzaszörpnek, mert a hideg miatt kevésbé fogjuk élénken érezni az ízeket.
- Ha elkészült, akkor félretesszük hűlni, és ha már szobahőmérsékletű, akkor a jégkrémformákat megtöltjük a bodzás vízzel, és mélyhűtőbe tesszük.
Fagyasztásra tökéletesek a yoghurtos poharak és ha valamilyen pálcikát dugtok bele mikor dermed megvan a fogója is (én a gyógyszertáras spatulát szoktam használni:)